Een heldere manier voor het bouwen van software

van idee naar prototype naar ontwikkelen

Projecten

Uitwerken van het idee

In een paar korte sessies werken we je idee uit tot concreet plan van aanpak. Onderdeel van dit plan van aanpak is de het Minimum Viable Product (MVP). Het MVP is een versie van het product met genoeg functies om feedback te krijgen voor verdere ontwikkelingen. Ook proberen we in kaart te brengen wat de minimale investering bedraagt en wat de software uiteindelijk zal opleveren vor je organisatie.

Op basis hiervan kan jij de beslissing nemen of je verder wilt gaan naar de volgende stap, het bouwen van een prototype.

Bouwen van een prototype

Binnen twee weken ontwerpen, bouwen en testen we een prototype van de software. We werken hier met 2 tot 5 man aan. Met dit prototype tonen we de technische haalbaarheid aan. Op basis van het prototype stellen de het plan uit de eerdere sessie bij en kan je beslissen of je verder wilt gaan met de volgende stap, het ontwikkelen van de software.

Ontwikkelen van de software

Als we voor je gaan ontwikkelen dan doen we dat op basis van de SCRUM methodiek. Dit betekent dat we in relatief korte periodes van ongeveer twee weken (Sprints genaamd) steeds nieuwe werkende functies van je software opleveren. Je kan na elke sprint beginnen met testen en feedback geven op wat er is opgeleverd. Zodra een sprint is afgerond bepalen we wat er in de volgende sprint opgeleverd moet worden.

Het team

Over het algemeen bestaat het team uit een projectleider, een ontwerper en programmeurs. Hoeveel programmeurs er nodig zijn bepalen we aan het begin van het traject. het zullen er altijd minimaal twee zijn. De projectleider wekt altijd vanuit Amsterdam. We zoeken altijd de beste programmeurs voor jouw project en de lokatie maakt daarbij niet uit. Ons uitganspunt is dat de kwaliteit van het werk goed moet zijn en dat de plek waar het werk verricht wordt minder ter zake doet.

De lokaties

Ons kantoor staat in Amsterdam en vandaaruit coordineren we de werkzaamheden. De programmeurs komen soms uit Amsterdam, soms uit ander delen van Nederland en soms uit andere delen van de wereld. Wij werken altijd met academisch geschoold personeel en alleen met programmeursd die die we zelf persoonlijk goed kennen.

Communicatie

Jouw aanspreekpunt is de projectleider. Je zult regelmatig ontmoetingen hebben, ofwel in Amsteredam of bij jou op kantoor.

Om de voortgang van het project te bewaken gebruiken we Jira. Een zeer goede tool om zowel nieuwe wensen inzichetlijk te maken en fouten in de software vast te leggen. Op een gebruiksvriendelijke manier wordt alle communicatie tijdens het ontwikkelen vastgelegd. Geen gedoe meer met lijsten in Word, Excel en mail.

Tarieven voor uitwerken idee

Het uitwerken van het idee doen we in enkele korte sessie. Hoveel sessie er nodig zijn hangt af van het project en loopt uiteen van 1 to 5. Een sessie duurt een dagdeel en kost 500 euro.

Tarieven voor prototype

Het eerste prototype leveren we in 2 weken op kost en tussen de 3000 en 8000 Euro. Dit prototype is inclusief een evaluatie sessie om het plan naar aanleiding van het prototype bij te stellen.

Tarieven voor programmeren

Programmeren doen we tegen een vooraf afgesproken vast tarief. We maken geen onderscheid in lokatie, functies of werkzaamheden; Helder en overzichtelijk.

Na elk maand krijg je een duidelijk factuur waarin precies is vastgelegd aan welke activiteiten hoeveel uur zijn besteed.

Risico beperken met Prince 2

Om het risico van overschrijdingen van tijd en geld te beperken werken we met de Prince methodiek. Prince klinkt vaak heel ingewikkeld en wordt vaak geassocieerd met veel bureacratie, maart in wezen is Prince heel simpel. Een speerpunt van Prince zijn de de business-case en de ‘doorgangen’. In de business-case wordt vastgelegd wat de software opbrengt aan bijvoorbeeld besparingen of extra inkomsten. Prince verdeelt het project in een aantal fases en na elke fase wordt bekeken of het op basis van de omschreven business-case zinvol is om door te gaan met het project. De eerste fase is dan gelijk al het uitwerken van het idee.

Hetzelfde gebeurt na oplevering van het prototype. De inzichten kunnen nu gewijzigd zijn en we gaan weer kijken of het zinvol is om door te gaan.

Flexibel ontwikkelen op basis van Scrum

Door met SCRUM te werken kunnen we snel en flexible werken. Elke twee weken leveren we nieuwe functies op voor jouw software die je direwct kunt gaan testen. je kan onmiddelijk bijsturen als dat nodig mocht zijn.

Kwaliteit opleveren met test-driven ontwikkeling

Door te werken op basis van test-driven ontwikkeling kunnen we de goede kwaliteit van onze software garanderen.

  Vul hier uw gegevens in en we nemen contact met u op.

  Uw naam (verplicht veld)

  Uw Email (verplicht veld)

  Uw telefoon nummer

  Uw bericht (optioneel veld)

  Openbaar vervoer / fiets:

  Als je met het openbaar vervoer of met de fiets komt kun je het best als volgt reizen:

  Neem vanaf Amsterdam Centraal Station de pont naar Buikslotermeer. Loop of fiets dan richting Eye en ga verder langs het water totdat je bij het laatste appartementsgebouw bent.

  Ga nu rechts de Bundlaan in, todat je aan je linkerhand de Asterweg ziet. Sla de Asterweg in en vervolg je weg tot de eerste straat aan je rechterhand. Dit is de Wilgenweg.

  Wij zitten in het grote betonnen trapachtig gebouw genaamd ‘Boomerang Casa’. Er zijn twee ingangen, beide aan de waterkant. Je kunt ons bereiken door naar de 2e ingang te lopen en aan te bellen bij 12b. Neem de lift naar de 4e verdieping en ga rechts door de deur. Ons kantoor is gevestigd achter de 1e deur in die gang.

  Vanaf de pont is dit ongeveer ongeveer 15 minuten lopen of 5 minuten fietsen.

  Auto

  Als je met de auto komt, is het handig dat je een routeplanner bij de hand hebt. Soms heeft de routeplanner wat moeite met het vinden van de Wilgenweg. Het is dan goed om te weten dat de Wilgenweg een zijstraat is van de Asterweg.

  Je auto kan je rond het gebouw gratis parkeren op de openbare weg.

  Ben jij een programmeur met een passie voor Java?

  Javaland is op zoek naar een programmeur die samen met ons aan leuke projecten wil werken. Als jij je focus op Java hebt gelegd, op zoek bent naar een stimulerende omgeving en collega’s met dezelfde passie, dan ben je bij Javaland aan het goede adres.

  Wij willen graag eens met je praten als je een afgeronde informatica opleiding hebt (HBO/WO), Java helemaal jouw ding is en je op een heldere manier kunt praten over je vakgebeid. Het aantal jaar ervaring maakt niet uit: We willen graag dat je goed bent in wat je doet.

  Wat we doen

  Vanuit een mooi kantoor in Amsterdam Noord (vlakbij de pont naar Centraal) werken we aan diverse Java projecten. Soms doen we dit op ons eigen kantoor, soms doen we dit bij de klant op kantoor.

  Onze klanten zijn zeer divers: van kleine startups tot grote multinationals. De overeenkomst is echter dat wij met onze kennis en ervaring de kwaliteit kunnen bieden waar onze klanten naar op zoek zijn.

  Ook maken we zelf software. Een goed voorbeeld daarvan is de software die we maken voor radio en televisiestations. We programmeren deze software zelf in Java en NodeJS. We verkopen deze software via een ander bedrijf, Caliope genaamd. Kijk maar eens op www.caliope.eu

  Kortom: als je gevarieerd bezig wilt zijn met Java en samen met andere profesionals aan leuke projecten wilt werken dan ben je bij Javaland aan het goede adres!

  Wat we bieden

  We bieden je een grote verscheidenheid bieden aan leuke Java projecten. Uiteraard werken we met moderne tools en blijven onze dienstverlening vernieuwen op basis van de laatste ontwikkelingen. Je werkt bij Javaland samen met met collega’s die net als jij volledig zijn gefocust op het maken van goede Java producten. We hebben gezorgd voor een leuke en stimulerende omgeving in Amsterdam Noord waar je kan werken op basis van gelijkwaardigheid en zonder overbodige rompslomp.

  Procedure

  De procedure is snel en helder: Stuur je CV op of leg contact met Norbert Deelstra via LinkedIN (vermeld wel even dat het om deze sollicitatie gaat). Als we denken dat er genoeg wederzijdse aanknopingspunten, zijn dan nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek.

  Mocht dit eerste kennismakingsgesprek wederzijds bevallen, dan nodigen we je graag uit om een JAVA test te doen. (voor een voorbeeld kan je kijken op http://tests4geeks.com/test/java).

  Nadat je de test hebt gemaakt zullen we een vervolggesprek plannen.

  Dus: Pak je kans en vul het formulier in (druk op de knop ‘Apply for job’ of neem rechtstreeks contact op met Norbert Deelstra via LinkedIn, mail of telefoon:

  View Norbert Deelstra’s profile on LinkedIn

  Mail: ndeelstra@javaland.nl

  Telefoon: 020 400 20 84 of mobiel: 06 22 97 31 57

   NB. In plaats van een CV kan je ook LinkedIn pagina opsturen.

   Je naam: (verplicht)

   Je Emai:l (verplicht)

   Je telefoon: (verplicht)

   Je CV:

   Je LinkedIn pagina:

    NB. In plaats van een CV kan je ook LinkedIn pagina opsturen.

    Je naam: (verplicht)

    Je Emai:l (verplicht)

    Je telefoon: (verplicht)

    Je CV:

    Je LinkedIn pagina:

     Hartelijk dank voor uw belangstelling voor Javaland detachering!
     Laat uw gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

     Uw naam (verplicht veld)

     Uw telefoon nummer

     Uw Email (verplicht veld)

     Uw bericht (optioneel veld)

      Hartelijk dank voor uw belangstelling voor een Javaland project!
      Laat uw gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

      Uw naam (verplicht veld)

      Uw telefoon nummer

      Uw Email (verplicht veld)

      Uw bericht (optioneel veld)

       Hartelijk dank voor uw belangstelling voor onderhoud door Javaland!
       Laat uw gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

       Uw naam (verplicht veld)

       Uw telefoon nummer

       Uw Email (verplicht veld)

       Uw bericht (optioneel veld)

       Algemene voorwaarden Javaland

       Javaland hanteert de algemene voorwaarden van Nederlandse branchevereniging voor de ICT ‘Nederland ICT’.

       De Nederland ICT Voorwaarden zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 30174840.

       Op al onze aanbiedingen en overeenkomsten zijn deze voorwaarden van toepassing.

       [button link=”http://www.javaland.nl/documents/Nederland_ICT_Voorwaarden_2014.pdf”  color=”default” size=”” stretch=”” type=”” shape=”” target=”_blank” title=”” gradient_colors=”|” gradient_hover_colors=”|” accent_color=”” accent_hover_color=”” bevel_color=”” border_width=”1px” icon=”” icon_divider=”yes” icon_position=”left” modal=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” alignment=”left” class=”” id=””]Lees hier de algemene voorwaarden van Javaland[/button]

        Hartelijk dank voor uw belangstelling voor een Javaland participatie project!
        Laat uw gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

        Uw naam (verplicht veld)

        Uw telefoon nummer

        Uw Email (verplicht veld)

        Uw bericht (optioneel veld)